Smażona wątróbka

Kurczak « poprzedni | następny »
carmen1051 - Przepis na: Smażona wątróbka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 115
Smażona wątróbka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne i porzywne danie.


trudność: łatwe
czas:

Smażona wątróbka - SKŁADNIKI:

Smażona wątróbka - PRZYGOTOWANIE:

Jabłko obieramy i kroimy w plasterki. Przesmażamy na rozgrzanym oleju. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy ją aż sie zeszkli. Wątrubkę dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części. Smażymy na oleju razem z cebula i jabłkiem. Kiedy wątróbka bedzie miekka zmiejszyc ogien i dusic ok 15 minut na wolnym ogniu. Doprawic przyprawami np. solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona wątróbka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Chrupiące długo marynowane polędwiczki  Filet z prawdziwkach Kurczak, boczek z warzywami
Filety zapiekane z brokułem i pomidorem Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą Kąski kurczaka w słodko-kwaśno-ostrym sosie
Śliwkowo-paprykowe pałki z kaszą gryczaną Filet kukurydziano - otrębowy Piersi w delikatnym sosie z kanią
Drobiowo pieczarkowe kotleciki Potrawka drobiowa a'la paella Pieczone podudzia z kurczaka z suszonymi jabłkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane