Smażona wątróbka

Kurczak « poprzedni | następny »
carmen1051 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 115
Smażona wątróbka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne i porzywne danie.


trudność: łatwe
czas:

Smażona wątróbka - SKŁADNIKI:

Smażona wątróbka - PRZYGOTOWANIE:

Jabłko obieramy i kroimy w plasterki. Przesmażamy na rozgrzanym oleju. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy ją aż sie zeszkli. Wątrubkę dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części. Smażymy na oleju razem z cebula i jabłkiem. Kiedy wątróbka bedzie miekka zmiejszyc ogien i dusic ok 15 minut na wolnym ogniu. Doprawic przyprawami np. solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona wątróbka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem
Pałki w sosie z opieniek Pasztet grzybowy Placuszki z kurczaka i dyni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane