Smażona wątróbka

Kurczak « poprzedni | następny »
carmen1051

Mistrz Kuchni
Przepisy: 115
Smażona wątróbka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne i porzywne danie.


trudność: łatwe
czas:

Smażona wątróbka - SKŁADNIKI:

Smażona wątróbka - PRZYGOTOWANIE:

Jabłko obieramy i kroimy w plasterki. Przesmażamy na rozgrzanym oleju. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy ją aż sie zeszkli. Wątrubkę dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części. Smażymy na oleju razem z cebula i jabłkiem. Kiedy wątróbka bedzie miekka zmiejszyc ogien i dusic ok 15 minut na wolnym ogniu. Doprawic przyprawami np. solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona wątróbka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Kieszonki z piersi z kurczaka z buraczkami Pałki z kurczaka jak z KFC Dietetyczne kieszonki drobiowe ze szpinakiem
Pieczone pod majonezem udka z kurczaka Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki  Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą
Kurczak w sosie curry-marchwiowym Kolorowe naleśniki z pesto Polędwiczki drobiowe z grillowanym ananasem
Kurczak na zielono Kurczak w płatkach kukurydzianych Serduszka drobiowe w sosie koperkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane