Smażona wątróbka

Kurczak « poprzedni | następny »
carmen1051

Mistrz Kuchni
Przepisy: 115
Smażona wątróbka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne i porzywne danie.


trudność: łatwe
czas:

Smażona wątróbka - SKŁADNIKI:

Smażona wątróbka - PRZYGOTOWANIE:

Jabłko obieramy i kroimy w plasterki. Przesmażamy na rozgrzanym oleju. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy ją aż sie zeszkli. Wątrubkę dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części. Smażymy na oleju razem z cebula i jabłkiem. Kiedy wątróbka bedzie miekka zmiejszyc ogien i dusic ok 15 minut na wolnym ogniu. Doprawic przyprawami np. solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażona wątróbka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Kurczak z misz maszem Kurczak faszerowany wieprzowiną Galaretki drobiowe 'na jeden kęs"
Kurczak z warzywami Kurczakowa potrawka z curry i kurkumą Kurczak w sosie kaszubskim z kaszą gryczaną
Kotlety z udek kurczaka Zapiekanka makaronowa z kurczakiem Pałki z kurczaka w coca- coli
Kotleciki z bulgurem i kurczakiem Cytrynowo-rozmarynowy kurczak z kaszą bulgur Pęczakowa sałatka Eli

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane