eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Smażone jabłka z majerankiem Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Trochę inny,ale pyszny dodatek na przykład do wątróbki.

Smażone jabłka z majerankiem Eli

Składniki:

Smażone jabłka z majerankiem Eli

 

Sposób przygotowania:

Smażone jabłka z majerankiem Eli
Jabłka obrać,wyjąć gniazda nasienne,pokroić w ćwiartki i później na plasterki grubości około 4 milimetry.Na patelni rozpuścić masło,wrzucić jabłka i chwilę przesmażyć.Dodać majeranek,doprawić solą,pieprzem,cukrem do smaku i jeszcze smażyć,aż jabłka nie będą surowe.Smacznego!Ja podałam z wątróbką(w moich przepisach) i ryżem curry(w moich przepisach).