migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Smażone kanie a'la schabowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Jedne z moich ulubionych grzybów, bardzo proste do przygotowania jak kotlety schabowe. Mi smakują bardziej niz sam schabowy. Są bardzo smaczne i pożywne.

Smażone kanie a'la schabowy

Składniki:

Smażone kanie a'la schabowy

 

Sposób przygotowania:

Smażone kanie a'la schabowy
Kapelusze kani dokładnie oczyścić a następnie posolić i popieprzyć z obu stron i odstawić na godzinkę. Do miseczki wbic jajka i roztrzepać je widelcem. Przygotowane kapelusze kani panierować najpierw w jajku a potem w bułce tartej. Następnie smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Potem osączyć na papierowym ręczniku i podawać. Proponuję jaiś warzywny dodatek ja podałam z sałatką z mieszanki sałat i pomidorków koktajlowych. Jedzonko palce lizać.