Smażone klopsiki z cielęciny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Qofte të fërguar, czyli smażone klopsiki z dodatkiem sera feta, mięty oraz kilku innych przypraw.

Smażone klopsiki z cielęciny

Składniki:

Smażone klopsiki z cielęciny

 

  • 200g mielonej cielęciny
  • 60g sera feta
  • 1/4 posiekanej cebuli
  • 1g suszonej mięty ( 1/2 torebki z herbatką miętową)
  • 1/2 łyżeczki soli ziołowej
  • garść suszonego oregano
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Smażone klopsiki z cielęciny
Wszystkie składniki, poza olejem wrzucamy do miseczki i dokładnie ze sobą zagniatamy. Powstanie nam z tego mięsna masa o niesamowitym zapachu. Formujemy z niej małe kuleczki, takie o średnicy 1,5 do 2 cm. Gotowe kuleczki smażymy na rozgrzanym oleju przez około 6 do 8 minut. Podajemy z frytkami i surówką.

Zapraszam na : http://odkuchnii.blox.pl

Tagi:

sery ser