marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Smażone orzechy w miodzie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wlać oliwę na patelnię, podgrzać na średnim ogniu.Wsypać orzechy,zmniejszyć ogień,mieszając orzechy.Potem wyjąć,osączyć,zanurzać w miodzie.

Smażone orzechy w miodzie.

Składniki:

Smażone orzechy w miodzie.

 

  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek,
  • 1/2 szklanki różnych orzechów,np.nerkowca,piniowych,
  • 30 ml.miodu płynnego.

Sposób przygotowania:

Smażone orzechy w miodzie.
Wlać oliwę na patelnię i podgrzać na średnim ogniu.Wsypać orzechy,zmniejszyć ogień na całkiem mały,mieszając ciągle,aż się
orzechy zrumienią.Zdjąć patelnię z ognia,a orzechy wyjąć łyżką cedzakową na talerz z ręcznikiem papierowym,a potem zanurzać
w miseczce z miodem.Podawać od razu.