motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Smażone pierogi z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smażone pierogi z farszem warzywnym

Smażone pierogi z warzywami

Składniki:

Smażone pierogi z warzywami

 

  • CIASTO:
  • 1/2 kg mąki
  • 3 żółtka
  • 1/4 kostki margaryny
  • 1 szklanka mleka
  • 5 dkg drożdży
  • FARSZ:
  • 1 pojedyńczy filet z kurczaka
  • kapusta pekińska
  • 30 dkg pieczarek
  • papryka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • opakowanie przyprawy do gyrosa
  • cebula
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Smażone pierogi z warzywami
Filety umyć i pokroić w małą kostkę. Podsmażyć na oleju wymieszanym z przyprawą gyrosa. Kapustę pokroić w paski. Z papryki oczyścić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebule i pieczarki obrać i pokroić w kostkę, razem podsmażyć na oleju. Wsypać kapustę, kukurydzę oraz paprykę. Wymieszać z mięsem i smażyć 3 minuty. Ciasto: Składniki zagnieść i odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować i wykrawać duże krążki. Nałożyć farsz i zlepić brzegi. Pierogi smażyć na głębokim oleju.