MAGDALENA80

MAGDALENA80

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

smazone pomidorki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie znakomite na obiad jak i na kolacje

smazone pomidorki

Składniki:

smazone pomidorki

 

 

Sposób przygotowania:

smazone pomidorki
W misce roztrzepac jajka ze smietana i mlekiem oraz sola.Nastepnie na wolnych obrotach miksujac dodawac powoli make.Natke pietruszki umyc i osuszyc,tak samo postapic z pomidorami.Pomidory pokroic na ok.1 cm grubosci plastry,kazdy plasterek pomidora oproszyc sola i pieprzem oraz maka.Plastry delikatnie nabic na widelec i zanurzac w ciescie,oblorzyc listkami pietruszki i odrazu smazyc na rozgrzanym tluszczu z obu stron na zloty kolor.Podawac natychmiast po usmarzeniu.