Strona główna Smażone ryby słodkowodne

Smażone ryby słodkowodne

Ryby, Dania « poprzedni | następny »
Koper - Przepis na: Smażone ryby słodkowodne offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 600
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Smażone ryby słodkowodne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny obiad zrobiony z rybek złowionych przez mojego tatę :)


trudność: łatwe
czas:

Smażone ryby słodkowodne - SKŁADNIKI:

  • 1 kg słodkowodnych ryb (leszcze, płotki itp., najlepiej ważące po ok. 200g każda)
  • Łyżka soli
  • ½ szklanki mąki
  • Olej do smażenia
  • 3 łyżeczki soli czosnkowej
  • 6 łyżeczek suszonej natki pietruszki
  • 10g masła

Smażone ryby słodkowodne - PRZYGOTOWANIE:

Ryby oczyszczone, wypatroszone, pozbawione głów i dokładnie wymyte, nacieramy solą. Do środka każdej ryby dajemy trochę soli czosnkowej, pieprzu cytrynowego, natki pietruszki i masła. Ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, do momentu aż ładnie zarumienią się z każdej strony.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażone ryby słodkowodne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą.
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami
Cytrynowo-orzechowy pstrąg Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą Wegetariańska kanapka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane