Strona główna Smażone ryby słodkowodne

Smażone ryby słodkowodne

Ryby, Dania « poprzedni | następny »
Koper - autor przepisu Smażone ryby słodkowodne offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 585
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Smażone ryby słodkowodne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny obiad zrobiony z rybek złowionych przez mojego tatę :)


trudność: łatwe
czas:

Smażone ryby słodkowodne - SKŁADNIKI:

  • 1 kg słodkowodnych ryb (leszcze, płotki itp., najlepiej ważące po ok. 200g każda)
  • Łyżka soli
  • ½ szklanki mąki
  • Olej do smażenia
  • 3 łyżeczki soli czosnkowej
  • 6 łyżeczek suszonej natki pietruszki
  • 10g masła

Smażone ryby słodkowodne - PRZYGOTOWANIE:

Ryby oczyszczone, wypatroszone, pozbawione głów i dokładnie wymyte, nacieramy solą. Do środka każdej ryby dajemy trochę soli czosnkowej, pieprzu cytrynowego, natki pietruszki i masła. Ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, do momentu aż ładnie zarumienią się z każdej strony.



Komentarze do Smażone ryby słodkowodne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie z pieczarkami Śledzie w białej pierzynce Stek z rekina z japońską nutą
Śledź nadziewany pieczony w folii aluminiowej Pasta z wędzonej makreli Łosoś w kruchym cieście z pesto
Ryba z sałatką z grilla Łosoś z cytrynowym risotto Pasta z makreli 2
Pasztet jajeczny z łososiem i szpinakiem Pasta z makreli Homar z ziołowym masłem i bagietką
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane