Strona główna Smażone ryby słodkowodne

Smażone ryby słodkowodne

Ryby, Dania « poprzedni | następny »
Koper

Srebrny Ekspert
Przepisy: 618
zdjęcia: 1 z 5
Smażone ryby słodkowodne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny obiad zrobiony z rybek złowionych przez mojego tatę :)


trudność: łatwe
czas:

Smażone ryby słodkowodne - SKŁADNIKI:

  • 1 kg słodkowodnych ryb (leszcze, płotki itp., najlepiej ważące po ok. 200g każda)
  • Łyżka soli
  • ½ szklanki mąki
  • Olej do smażenia
  • 3 łyżeczki soli czosnkowej
  • 6 łyżeczek suszonej natki pietruszki
  • 10g masła

Smażone ryby słodkowodne - PRZYGOTOWANIE:

Ryby oczyszczone, wypatroszone, pozbawione głów i dokładnie wymyte, nacieramy solą. Do środka każdej ryby dajemy trochę soli czosnkowej, pieprzu cytrynowego, natki pietruszki i masła. Ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, do momentu aż ładnie zarumienią się z każdej strony.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażone ryby słodkowodne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledź po gdańsku w białym winie i jabłuszku Smażona makrela Śledź pod pierzynką
Ryba w marchewce Pstrąg łososiowy pieczony w migdałach Sałatka z wędzonym pstrągiem
Karp w galarecie Pieczony pstrąg w warzywach Paluszki rybne złociste
Roladki z pangi Ryba z warzywami czyli po grecku Śledzie w zalewie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane