Strona główna Smażone ryby słodkowodne

Smażone ryby słodkowodne

Ryby, Dania « poprzedni | następny »
Koper - Przepis na: Smażone ryby słodkowodne offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 597
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Smażone ryby słodkowodne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny obiad zrobiony z rybek złowionych przez mojego tatę :)


trudność: łatwe
czas:

Smażone ryby słodkowodne - SKŁADNIKI:

  • 1 kg słodkowodnych ryb (leszcze, płotki itp., najlepiej ważące po ok. 200g każda)
  • Łyżka soli
  • ½ szklanki mąki
  • Olej do smażenia
  • 3 łyżeczki soli czosnkowej
  • 6 łyżeczek suszonej natki pietruszki
  • 10g masła

Smażone ryby słodkowodne - PRZYGOTOWANIE:

Ryby oczyszczone, wypatroszone, pozbawione głów i dokładnie wymyte, nacieramy solą. Do środka każdej ryby dajemy trochę soli czosnkowej, pieprzu cytrynowego, natki pietruszki i masła. Ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, do momentu aż ładnie zarumienią się z każdej strony.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażone ryby słodkowodne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków Racuchy rybne z warzywami  Placuszki z makrelą
Sandacz w sosie z porów Mintaj + kminkowe odsmażane ziemniaczki Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi
 Warkocz z łososia na rukoli Zapiekanka z łososiem i bakłażanem Stek z rekina z jabłkiem
Ryba pieczona z warzywami i migdałami Makaron z łososiem i trawą cytrynową Łosoś pieczony z pomidorami i papryką

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane