Strona główna Smażone ryby słodkowodne

Smażone ryby słodkowodne

Ryby, Dania « poprzedni | następny »
Koper

Srebrny Ekspert
Przepisy: 628
zdjęcia: 1 z 5
Smażone ryby słodkowodne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny obiad zrobiony z rybek złowionych przez mojego tatę :)


trudność: łatwe
czas:

Smażone ryby słodkowodne - SKŁADNIKI:

  • 1 kg słodkowodnych ryb (leszcze, płotki itp., najlepiej ważące po ok. 200g każda)
  • Łyżka soli
  • ½ szklanki mąki
  • Olej do smażenia
  • 3 łyżeczki soli czosnkowej
  • 6 łyżeczek suszonej natki pietruszki
  • 10g masła

Smażone ryby słodkowodne - PRZYGOTOWANIE:

Ryby oczyszczone, wypatroszone, pozbawione głów i dokładnie wymyte, nacieramy solą. Do środka każdej ryby dajemy trochę soli czosnkowej, pieprzu cytrynowego, natki pietruszki i masła. Ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, do momentu aż ładnie zarumienią się z każdej strony.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażone ryby słodkowodne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Miętus z kwaśnymi grzybami Sałatka z matiasem korzennym Laluni Salatka z grillowanym karmazynem
Śledzik na raz z oregano Bukiet sałat z łososiem Matiasy w zalewie słodko- kwaśnej
Racuchy drożdżowe z rybą Ziemniaczana rolada z rybą w sosie porowym Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem
Rybka z fasolką i sosem dla najmłodszych Filety śledzia w buraczkach Sałatka koktajlowa z homara

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane