alvaro kamil

alvaro kamil

Kucharz
[Przepisów: 7]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy z makaronem Mamma Mia

Smażone spaghetti z jajkiem i parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne i sycące danie na zimę. Również bardzo szybkie w przygotowaniu.

Smażone spaghetti z jajkiem i parmezanem

Składniki:

Smażone spaghetti z jajkiem i parmezanem

 

  • 200 g spaghetti
  • 2 jajka
  • 100 g startego parmezanu
  • 10 kaparów
  • 2 fileciki anchois
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Smażone spaghetti z jajkiem i parmezanem
Gotujemy spaghetti bardziej twardsze niż "al dente", ponieważ będziemy później jeszcze smażyć. W misce mieszamy jajko, starty parmezan, sól i pieprz i dodajemy odcedzony i gorący makaron, wszystko jeszcze raz mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy, kładziemy foremkę, układamy kapary lub ulubione warzywa i nakładamy nasz makaron z masą jajeczną. Smażymy na małym ogniu dla uzyskania złotego koloru.