Strona główna Smażone sznycle rybne

Smażone sznycle rybne
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia chińska

Przepis redakcyjny
Smażone sznycle rybne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Z filetów usunąć ości, pokroić je cienko, w paski o dł. kilku centymetrów Tak pokrojone filety przyprawić solą i pieprzem


trudność: łatwe
czas:

Smażone sznycle rybne - SKŁADNIKI:

Smażone sznycle rybne - PRZYGOTOWANIE:

Z filetów usunąć ości, pokroić je cienko, w paski o dł. kilku centymetrów

Tak pokrojone filety przyprawić solą i pieprzem

Skropić filety odrobiną wina ryżowego

Papryki umyć, obrać, pokroić bardzo drobno, w paseczki

Białka roztrzepać, dodać do nich 20 dag mąki kukurydzianej, wymieszać „na gładko”, aby nie było grudek

Resztę wina ryżowego przyprawić solą i pieprzem. Dodać mąkę kukurydzianą rozmieszaną w wodzie

W woku (lub na patelni) rozgrzać olej. Smażyć na nim filety, lekko je mieszając, około dwóch minut. Uwaga! Aby ryba pozostała soczysta, olej nie powinien mieć zbyt wysokiej temperatury

Dodać paprykę, dusić przez kolejne dwie minuty

Rybę i warzywa wyjąć, dokładnie odsączyć.

Zlać olej z woka tak, aby pozostała jedynie warstwa natłuszczająca lekko naczynie

Ponownie włożyć rybę do woka, dodać marynatę – białka z mąką kukurydzianą i przyprawione wino. Stale mieszając, smażyć całość ok. jednej minuty

Na sam koniec dodać warzywa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażone sznycle rybne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Łosoś w sosie pomidrorowym Paprykarz z tuńczyka Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem
Razowy makaron z bakłażanem Pasta tuńczykowa z jajkiem Łosoś w pomidorach
Pstrąg z grilla  Tatar  łososiowo-pomidorowy Łosoś duszony w pomidorach
Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie Rybka pod kruszonką Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane