Strona główna Smażone sznycle rybne

Smażone sznycle rybne
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia chińska

Przepis redakcyjny
Smażone sznycle rybne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Z filetów usunąć ości, pokroić je cienko, w paski o dł. kilku centymetrów Tak pokrojone filety przyprawić solą i pieprzem


trudność: łatwe
czas:

Smażone sznycle rybne - SKŁADNIKI:

Smażone sznycle rybne - PRZYGOTOWANIE:

Z filetów usunąć ości, pokroić je cienko, w paski o dł. kilku centymetrów

Tak pokrojone filety przyprawić solą i pieprzem

Skropić filety odrobiną wina ryżowego

Papryki umyć, obrać, pokroić bardzo drobno, w paseczki

Białka roztrzepać, dodać do nich 20 dag mąki kukurydzianej, wymieszać „na gładko”, aby nie było grudek

Resztę wina ryżowego przyprawić solą i pieprzem. Dodać mąkę kukurydzianą rozmieszaną w wodzie

W woku (lub na patelni) rozgrzać olej. Smażyć na nim filety, lekko je mieszając, około dwóch minut. Uwaga! Aby ryba pozostała soczysta, olej nie powinien mieć zbyt wysokiej temperatury

Dodać paprykę, dusić przez kolejne dwie minuty

Rybę i warzywa wyjąć, dokładnie odsączyć.

Zlać olej z woka tak, aby pozostała jedynie warstwa natłuszczająca lekko naczynie

Ponownie włożyć rybę do woka, dodać marynatę – białka z mąką kukurydzianą i przyprawione wino. Stale mieszając, smażyć całość ok. jednej minuty

Na sam koniec dodać warzywa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażone sznycle rybne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso Różowy śledź na placuszkach ziemniaczanych Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami
Bruschetta z ośmiornicą Śledziki w zalewie  Fileciki śledziowe pod pierzynką dyniowo-jabłkową
Rolmopsy śledziowe ze  śliwką Naleśniki z sałatką i ryżem dzikim Makrela pieczona na dyni i papryce
Śledzik z cebulką i ogókiem Bardzo ziołowe śledzie Dukaty rybne lub kotlety mielone

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane