mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Smażonka z grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ulubione jesienne danie mojego taty to ta smażonka

Smażonka z grzybów

Składniki:

Smażonka z grzybów

 

Sposób przygotowania:

Smażonka z grzybów
Grzyby i cebulę siekam. Na patelni roztapiam masło, na którym następnie szklę drobno posiekaną cebulę.
Wrzucam na patelnię grzyby i smaże je, co kilka minut dolewając troszkę ciepłej wody, żeby się nie spaliły. Kiedy będą już gotowe, wbijam do nich jajka i dobrze mieszam łopatką aż się zetną. Pod koniec zatrzepuję grzyby śmietaną i odrobiną mąki. Dobrze mieszam i posypuję posiekaną natką pietruszki.