nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Smażony Halibut

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Z chrupiącą skórką, a w środku bardzo delikatny

Smażony Halibut Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażony Halibut

 

Sposób przygotowania:

Smażony Halibut
Z chrupiącą skórką, a w środku bardzo delikatny. Halibuta myjemy i suszymy. Nacieramy z każdej strony przyprawą do ryb. Następnie obtaczamy rybę w mące z każdej ze stron, jajku oraz bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażmy halibuta na złoty kolor z każdej strony. Smacznego.
Smażony Halibut
Nacieramy halibuta przyprawą z każdej strony
Smażony Halibut
Obtaczamy w mące z każdej strony
Smażony Halibut
Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku
Smażony Halibut
I na samym końcu obtaczamy w bułce tartej