mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Smerfne placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne placuszki z jagodami:)

Smerfne placuszki

Składniki:

Smerfne placuszki

 

Sposób przygotowania:

Smerfne placuszki
Jagody wymieszać z cukrem, odstawić. Ryż ugotować. Do miski wlać mleko i cały czas mieszając dosypywać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Gdy składniki dokładnie się połączą, dodać ugotowany ryż i jajko, wymieszać. Dodać roztopione masło, ponownie wymieszać. Na końcu dodać jagody i wymieszać bardzo delikatnie. Wlewać niewielkie porcje na rozgrzany olej i smażyć z obu stron do zarumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.

Tagi:

ryż jajko jajka