śmietanowiec z galaretką

Na zimno « poprzedni | następny »
gruchalke offline

Szef Kuchni
Przepisy: 62
śmietanowiec z galaretką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pomysł na ciasto bez pieczenia


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

śmietanowiec z galaretką - SKŁADNIKI:

  • galaretka czerwona, żółta i zielona
  • 2 żelatyny
  • 500 g twaróg homogenizowany
  • 350 ml śmietany kremówki
  • cukier,
  • owoce

śmietanowiec z galaretką - PRZYGOTOWANIE:

Galaretki przygotować wcześniej, wg instrukcji na opakowaniu. Gdy będą już twarde pokroić nożem w średniej wielkości kostkę.Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej cukier do smaku, ok 2 łyżeczek, żeby nie było zbyt słodkie, ale to zależy od preferencji. Następnie dodajemy twaróg, robimy to stopniowo porcjami i żelatynę. Wszystko razem miksujemy aż powstanie jednolita konsystencja. Wówczas przelewamy część do formy, układamy galaretkę, następnie znów część wlewany, znowu galaretka i tak do wyczerpania składników. Całość wkładamy na kilka godzin do lodówki.Kiedy deser stężeje dekorujemy go ulubionymi owocami. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do śmietanowiec z galaretką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Na zimno
Sernik na zimno z czekoladowymi gwiazdkami Ciasto na zimno 3 bit Roladki kaczuszki
Napoleonka na krakersach Malinowa kostka na precelkach Budyniowiec na krakersach bez pieczenia
Bananowiec z serkiem na zimno Ciasto  chmurka Sernik na zimno z bananami
Serniczek z truskawkami i białą czekoladą Kremowy sernik czekoladowy Czekoladowiec na zimno

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane