goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Śmietanowy krem do ciast 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Niezastąpiony do przekładania tortów, ciast.

Śmietanowy krem do ciast 4

Składniki:

Śmietanowy krem do ciast 4

 

  • śmietana 30 % 1/2 l
  • cukier 1/2 szklanka
  • rum kilka kropel
  • olejek śmietankowy kilka kropel
  • żelatyna 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Śmietanowy krem do ciast 4
Śmietanę 30% bardzo mocno schładzamy. Następnie ubijamy ją na sztywno i dodajemy do niej po kilka kropel rumu oraz olejku zapachowego (może to być także inny zapach). Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach zimnej wody i dodajemy ją pod koniec ubijania. Powstałym kremem przekładamy ciasta.