Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Śmietanowy sos grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowity sosik śmietanowo grzybowy

Śmietanowy sos grzybowy

Składniki:

Śmietanowy sos grzybowy

 

 

Sposób przygotowania:

Śmietanowy sos grzybowy
Grzyby obrać, oczyścić i pokroić, Cebulę obrać i pokroić w piórka. Grzyby zalać wrzącą wodą i podgotować 5 minut, przecedzić doprawić solą i pieprzem a następnie podsmażyć na margarynie razem z cebulą.Dodać kilka ziarenek ziela angielskiego i listek laurowy, podlać wodą i dusić do miękkości. Zaciągnąć mąką z wodą. Dodać słodką śmietanę. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniaczkami.