Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

śnaidaniowe kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

królewskie kanapki śnaidaniowe

śnaidaniowe kanapki

Składniki:

śnaidaniowe kanapki

 

  • bułki 2
  • 2 jaja
  • sałata lodowa 2 liście
  • cebula czerwona
  • 4 plasterki szynki
  • 4 plasterki sera żółtego
  • pomidor
  • ogórek
  • szczypior
  • keczup
  • zioła, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

śnaidaniowe kanapki
Jaja gotujemy na twardo. Bułki po przekwojeniu na pół smarujemy masłem. Posypujemy na masło zioła prowansalskie. Na każdą połówkę kładziemy po pół liścia sałaty lodowej. Na to po plasterku szynki i plasterku sera żółtego. Ugotowane jaja obieramy i kroimy w krążki, kładziemy na nasze kanapki. Obieramy cebule i kroimy w krążki. Szczypiorek siekamy. Ogórek oraz pomidora ównież kroimy w krążki. Solimy nasze jaja, które leżą już na kanapce. Po jednej stronie bułki kładziemy krążek pomidora, ogórka na to cebula i delikatnie posypujemy szczypiorkiem. pieprzymy i solimy. Po drugiej stronie polewamy kroplą keczupu. Smacznego