pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Śniadaniowy omlet z otrębami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny, sycący omlet na niedzielne śniadanie. Robi się szybko, ilość i rodzaj dodatków dowolna. Można doprawić pastą harisa jeśli lubimy pikantne potrawy.

Śniadaniowy omlet z otrębami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Śniadaniowy omlet z otrębami

Omlet

  • 1 pomidor
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 5 plasterków salami
  • 1 plasterek żółtego sera
  • 2 jajka
  • sól
  • olej
  • pasta harisa
  • 5 łyżek otrąb mieszanych

Sposób przygotowania:

Śniadaniowy omlet z otrębami
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojonego w kostkę pomidora i paprykę.

Kiedy warzywa się podsmażają jajka rozbijamy - najlepiej trzepaczką, doprawiamy solą i do masy jajecznej dosypujemy otręby. Mieszamy. Jajeczną masę wylewamy na patelnię i wciskamy w nią plasterki salami.

Kiedy z jednej strony omlet będzie gotowy przewracamy go na drugą stronę.

Posypujemy serem, dodajemy ewentualnie salami.

Smażymy na złoty kolor do rozpuszczenia sera.

Na koniec posypujemy zieloną papryczką i wyciskamy pastę harisa.
Śniadaniowy omlet z otrębami
Kiedy masę jajeczną wylejemy na warzywa wciskamy w nią salami

Tagi:

warzywa omlet