pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Śniadaniowy pudding ryżowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dziecięce śniadanko na ciepło-słodko.

Śniadaniowy pudding ryżowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śniadaniowy pudding ryżowy

 

 

Sposób przygotowania:

Śniadaniowy pudding ryżowy
Ryż wyjmujemy z torebki na sitko i płuczemy. Zagotowujemy 1 szklankę mleka i podgotowujemy w nim ryż. Powinien być półmiękki. Banany myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie aby napęczniały. Dno żaroodpornego naczynia smarujemy delikatnie tłuszczem. Wykładamy banany i rodzynki. wysypujemy podgotowany ryż wraz z mlekiem i zalewamy pozostałą 1,5 szklanki mleka. Wstawiamy w kąpieli wodnej do nagrzanego do 190st piekarnika. Zapiekamy tak ok 30 minut.
Śniadaniowy pudding ryżowy
Umyte i obrane banany kroimy w plasterki
Śniadaniowy pudding ryżowy
Banany i rodzynki wykładamy na dno naczynia
Śniadaniowy pudding ryżowy
Wykładamy lekko podgotowany na mleku ryż
Śniadaniowy pudding ryżowy
Zalewamy pozostałym mlekiem i zapiekamy w piekarniku

Tagi:

ryż