katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Sodziakowe racuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

nie tyko dla dzieciaków

Sodziakowe racuchy

Składniki:

Sodziakowe racuchy

 

Sposób przygotowania:

Sodziakowe racuchy
Do mleka dodajemy mąkę, cukier waniliowy i wbijamy jajko. Mieszamy albo miksujemy by powstała dość gęsta, gładka masa. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki . Można oprószyć cynamonem. Nabieramy niewielkie ilości ciasta łyżką i kładziemy na rozgrzany tłuszcz, na cieście układamy plasterki jabłek, zasmarowujemy ciastem i przewracamy na drugą stronę. Racuszki smażymy z obu stron na rumiano.Osączamy z nadmiaru tłuszczu i przestudzone posypujemy cukrem pudrem.