gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Sok jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki sok rozcieńczam z wodą i smakuje super

Sok jabłkowy

Składniki:

Sok jabłkowy

 

  • 6 dużych jabłek
  • 1 kg cukru
  • 1 kwasek cytrynowy
  • 1 litr wody

Sposób przygotowania:

Sok jabłkowy
Jabłka myjemy. Następnie kroimy je na ćwiartki ze skórka (wykrawamy gniazda nasienne). Do garnka wlewamy litr wody, wkładamy jabłka i wsypujemy cukier i kwasek cytrynowy. Gotujemy 10-15 minut od momentu wrzenia. Przecedzamy przez sitko i rozlewamy sok do słoików. Słoiki z sokiem pasteryzujemy około 10 minut. Sok rozcieńczamy z wodą