Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Sok jagodowo-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbiam domowe soki. Ten jest inny od poprzednich. Wyrazisty, kwaskowaty, idealny na letnie upały.

Sok jagodowo-jabłkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sok jagodowo-jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Sok jagodowo-jabłkowy
Owoce, zarówno jagody jak i jabłko dokładnie myjemy. Następnie jabłka przekrawamy w ćwiartki i wydrążamy środki. Przygotowujemy następnie sokowirówkę. Nakładamy do niej pokrojone w mniejsze kawałki jabłka. Potem nasypujemy też stopniowo jagód. Gdy przeciśniemy cały sok dosypujemy wiórki i mieszamy łyżką.
Sok jagodowo-jabłkowy
Etap 1 - przygotowujemy jabłka i oczyszczamy
Sok jagodowo-jabłkowy
Etap 2 - przeciskamy jabłka przez sokowirówkę
Sok jagodowo-jabłkowy
Etap 3 - dokładamy do sokowirówki jagody
Sok jagodowo-jabłkowy
Etap 4 - dosypujemy wiórki kokosowe i mieszamy