kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Sok marchewkowo-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sok jednodniowy z marchewki i jabłka jest super lunchem w pracy

Sok marchewkowo-jabłkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sok marchewkowo-jabłkowy

 

  • Marchewka 5 szt
  • Jabłka 3 szt
  • Woda niegazowana

Sposób przygotowania:

Sok marchewkowo-jabłkowy
Na samym początku obieramy i kroimy na małe kawałki marchewkę. Jabłka myjemy i obieramy ze skórki, następnie dzieląc je na mniejsze połówki. Wszystkie składniki wsypujemy do sokowirówki. Gotowy sok z miąższem umieszczamy w dzbanku. Resztę pustego dzbanka uzupełniamy niegazowaną lub przegotowaną wodą. W opcji dla wymagających można dodać odrobinę soku z cytryny. Smacznego i zdrowego napoju życzę!!
Sok marchewkowo-jabłkowy
Przygotowane marchewki do wsypania do sokowirówki
Sok marchewkowo-jabłkowy
Obrane i pokrojone w połówki jabłka przygotowane do wyciśnięcia soku
Sok marchewkowo-jabłkowy
Wymieszany sok z owoców umieszczony w dzbanku
Sok marchewkowo-jabłkowy
Brakującą część dzbanka uzupełniamy wodą niegazowaną