msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Sok pomidorowy z czosnkiem i oregano.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny sok do wypicia lub jako dodatek do zup i sosów.

Sok pomidorowy z czosnkiem i oregano.

Składniki:

Sok pomidorowy z czosnkiem i oregano.

 

  • 1,5 l pojemnik pomidorków koktajlowych
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 płaskie łyżeczki oregano
  • 1 płaska łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

Sok pomidorowy z czosnkiem i oregano.
Pomidorki umyte i osuszone zmiksować (np. w rozdrabniaczu do warzyw) wraz z czosnkiem.Dodać oregano i sól,przelać do garnka i zagotować. Przez ok.10 minut gotować na małym ogniu i gorącym sokiem napełniać słoiki.Szybko dokładnie zakręcać i ustawiać do góry dnem na ściereczce.Gdy wystygną ustawić w spiżarni.Można przechowywać je cały rok. Sok można oczywiście robić z normalnych pomidorów,ale że mam nadmiar małych pomidorków na działce staram się je wykorzystać na zimę.