A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Sok z buraka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

doskonały na poprawę wyników morfologii i po chorobie

Sok z buraka

Składniki:

Sok z buraka

Sposób przygotowania:

Sok z buraka

Surowy burak szorujemy pod bieżącą wodą,ścinamy wierzch gdzie rosła nać tworząc niewielką czapeczkę.Dokładnie wydrążamy zostawiając centymetrowe boki,lekko ścinamy spód buraka,aby można było go postawić.Wsypujemy do środka 2-3 łyżki cukru i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200*.Zostawiamy przestudzony burak jeszcze na 3-4 godziny,aby zapoczątkowana produkcja soku nadal trwała.Popijamy po 1-2 łyżce 3-4 razy dziennie.

Redakcja poleca: