Katarzyna J.

Katarzyna J.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 853]

Sok z jabłek na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały sok jabłkowy na zimę w słoiczkach.

Sok z jabłek na zimę Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sok z jabłek na zimę

Sposób przygotowania:

Sok z jabłek na zimę

Jabłka dokładnie obieramy, usuwamy gniazda nasienne i płuczemy. Przygotowane owoce przekładamy do sokownika. Przesypujemy warstwowo cukrem. Przykrywamy i gotujemy. Powstały, gorący sok przelewamy do wyparzonych słoiczków. Szybko zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Tak pozostawiamy aż do całkowitego wystygnięcia (soki można także zapasteryzować 5-10 minut). Gotowe soki wynosimy do spiżarni.