Sok z jabłek na zimę

Katarzyna J. - Przepis na: Sok z jabłek na zimę offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 638
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Sok z jabłek na zimę
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Doskonały sok jabłkowy na zimę w słoiczkach.


trudność: łatwe
czas:

Sok z jabłek na zimę - SKŁADNIKI:

Sok z jabłek na zimę - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka dokładnie obieramy, usuwamy gniazda nasienne i płuczemy. Przygotowane owoce przekładamy do sokownika. Przesypujemy warstwowo cukrem. Przykrywamy i gotujemy. Powstały, gorący sok przelewamy do wyparzonych słoiczków. Szybko zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Tak pozostawiamy aż do całkowitego wystygnięcia (soki można także zapasteryzować 5-10 minut). Gotowe soki wynosimy do spiżarni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sok z jabłek na zimę (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2012-09-06 10:33
Muszę w końcu nabyć sokownik.Soczek jest klarowny .
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Dżem dyniowo-pomarańczowo-cytrynowy Najprostsza tarta grzybowa Pieczone udka z kurczaka
Papryka w słoikach Sałatka z ryżu jajek i kukurydzy Karczek gotowany
Kotlety z tofu i indykiem Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku Kluseczki z kaszy jaglanej i twarogu
Słoneczny sernik dyniowy Chleb z dynią i kaszą jaglaną Gryczane knedle

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane