Sok z jabłek na zimę

Katarzyna J.

Srebrny Ekspert
Przepisy: 723
zdjęcia: 1 z 5
Sok z jabłek na zimę
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Doskonały sok jabłkowy na zimę w słoiczkach.


trudność: łatwe
czas:

Sok z jabłek na zimę - SKŁADNIKI:

Sok z jabłek na zimę - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka dokładnie obieramy, usuwamy gniazda nasienne i płuczemy. Przygotowane owoce przekładamy do sokownika. Przesypujemy warstwowo cukrem. Przykrywamy i gotujemy. Powstały, gorący sok przelewamy do wyparzonych słoiczków. Szybko zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Tak pozostawiamy aż do całkowitego wystygnięcia (soki można także zapasteryzować 5-10 minut). Gotowe soki wynosimy do spiżarni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sok z jabłek na zimę (strona 1 z 1)  
msewka

msewka

2012-09-06 10:33
Muszę w końcu nabyć sokownik.Soczek jest klarowny .
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Mini serniczki z malinowym puree Pasta z awokado i twarożkiem Ciasto czekoladowe
Babka ucierana piegusek Galaretki drobiowe 'na jeden kęs" Sałatka brokułowa
Sałatka makaronowa z ziołami prowansalskimi Domowy wegański bigos Faworki lub chrusty
Roladki z bananami Kurczak z warzywami Szpinak duszony z serem "capri"

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane