Sok z jabłek na zimę

Katarzyna J.

Złoty Ekspert
Przepisy: 752
zdjęcia: 1 z 5
Sok z jabłek na zimę
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Doskonały sok jabłkowy na zimę w słoiczkach.


trudność: łatwe
czas:

Sok z jabłek na zimę - SKŁADNIKI:

Sok z jabłek na zimę - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka dokładnie obieramy, usuwamy gniazda nasienne i płuczemy. Przygotowane owoce przekładamy do sokownika. Przesypujemy warstwowo cukrem. Przykrywamy i gotujemy. Powstały, gorący sok przelewamy do wyparzonych słoiczków. Szybko zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Tak pozostawiamy aż do całkowitego wystygnięcia (soki można także zapasteryzować 5-10 minut). Gotowe soki wynosimy do spiżarni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sok z jabłek na zimę (strona 1 z 1)  
msewka

msewka

2012-09-06 10:33
Muszę w końcu nabyć sokownik.Soczek jest klarowny .
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Kajmakowe kulki wg Zub3ra Ciasto Tutti frutti Pieczone podudzia w marynacie pomarańczowej
Omlet na słodko z jabłkiem i sosem czekoladowym Kotlety mielone z papryką Deser biszkoptowy z kremem budyniowym i migdałami
Surówka z kiszonej kapusty Brownie z masłem orzechowym Pyszny przekładaniec
Domowy baton z ziarnami Grochówka tradycyjna Schab pieczony na jarzynach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane