Strona główna Sok z jeżyn na zime

Sok z jeżyn na zime

Przetwory « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Sok z jeżyn na zime offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1710
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sok z jeżyn na zime
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 7

bardzo zdrowy sok z jeżyn na zime


trudność: łatwe
czas:

Sok z jeżyn na zime - SKŁADNIKI:

Sok z jeżyn na zime - PRZYGOTOWANIE:

nie podaje określonych proporcji, bo jeżyny dojrzewają różnie i ja taki jeden sok robie przez kilka dni, a ilosc cukru zależy od ich kwasowoci, ale na 1kg owoców ponad pół kilo cukru. jeżyny wkladamy do dużego słoja i przesypujemy warstwowo cukrem, co kilka dni można dodawac kolejne porcje owoców, po ok 6 dniach odciskamy wytworzony sok (słoj musi stac na słonecznym parapecie) i przelewamy do buteleczek. pasteryzujemy 10-15 minut i sok doskonale sie przetrzymuje nawet kilka sezonów!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sok z jeżyn na zime (strona 1 z 1)  
Marika_1961

Marika_1961
offline

2010-08-22 12:29
Przyda sie mam pelno jezyn na dziace
Skomentuj
Oceń:
0
caroline1983

caroline1983
offline

2010-08-22 18:05
Moja babcia często robiła taki sok. Jest obłednie smaczny tylko trzeba uwazać z ilościa bo zawiera nieco alkoholu :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dynia na zimową zupę Dżem z aronii i jabłek Dżem dyniowo-aroniowy
Mus z dyni gotowanej Eli Mus z dyni pieczonej Eli Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Ostry mus z dyni Dynia w słoikach Krojone ogórki w zalewie
Sok z mirabelek Marmolada z mniszka lekarskiego Trio mirabelki, bez i jabłko w soku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane