Gatita

Gatita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wspaniała porcja witamin i zdrowia na rozpoczęcie każdego dnia. Sok z kiszonych buraków można też wykorzystać do przygotowania czerwonego barszczu.

Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem

Składniki:

Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem
Jabłko bardzo dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Marchewkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i jabłka wkładamy do sokowirówki i wyciskamy z nich sok. Do wyciśniętego soku dolewamy sok z kiszonych buraków, mieszamy, przelewamy do szklanek i od razu podajemy.