malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Solianka z suszonymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa ta jest bardzo specyficzna, ponieważ dzięki świetnie dobranym składnikom nie trzeba dodawać do niej soli a jest bardzo smaczna, świetnie rozgrzewa.

Solianka z suszonymi grzybami

Składniki:

Solianka z suszonymi grzybami

 

Sposób przygotowania:

Solianka z suszonymi grzybami
Pokrojony boczek i kiełbasę przesmażamy, przekładamy do garneczka, na tym tłuszczu smażymy posiekaną cebulę oraz czosnek, przekładamy do rondla zalewamy wszystko bulionem i gotujemy, dodajemy sok z ogórków, listek, ziele, majeranek, szczypta pieprzu (nie dodajemy żadnej ilości soli), dodajemy pokrojone ogórki oraz oliwki, gotujemy 20 min.