lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sorbet arbuzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Arbuz teraz w promocji to i sorbet można zrobić, na upalne dni jak znalazł, jadłam dziś choć nie ma słoneczka i również mi smakował.

Sorbet arbuzowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sorbet arbuzowy

Składniki:

  • 1 i ½ kg arbuza
  • sok z jednej cytryny
  • 3 łyżki wody1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Sorbet arbuzowy

Wykonanie:

Arbuza pokroiłam na kawałki. Wydrążyłam najsłodszy, czerwony miąższ, usunęłam pestki. Zmiksowałam arbuz z sokiem z cytryny i cukrem.

Przelałam miąższ do plastikowego pojemnika i zamrażałam przez ok. 3 godz. Aby sorbet uzyskał odpowiednią konsystencję, co 30 min wyciągałam go z zamrażarki i mieszałam.

Przepyszny nie za sodki orzeźwiający deser.

Sorbet arbuzowy
Arbuza pokroiłam na kawałki. Wydrążyłam najsłodszy, czerwony miąższ, usunęłam pestki.
Sorbet arbuzowy
Cytrynę umyłam i wycisnełam sok, mia,łam specjalne takie coś do wyciskania.
Sorbet arbuzowy
Zmiksowałam arbuz z sokiem z cytryny i cukrem.
Sorbet arbuzowy
Przelałam miąższ do plastikowego pojemnika i zamrażałam przez ok. 3 godz.