Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos andaluzyjski II

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podawać do jaj, gotowanych jarzyn, mięs i pasztetów.

Sos andaluzyjski II

Składniki:

Sos andaluzyjski II

 

  • 250 ml majonezu
  • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • duży ząbek czosnku
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • pół czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sos andaluzyjski II
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Natkę opłukać, posiekać.

Wymieszać wino przecierem pomidorowym, wlać do majonezu, dokładnie wymieszać z czosnkiem, papryką i natką. Sos przyprawić pieprzem i solą.

Podawać do jaj, gotowanych jarzyn, mięs i pasztetów.