mona3

mona3

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

sos boloński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wyśmienity do spaghetti..polecam

sos boloński

Składniki:

sos boloński

 

Sposób przygotowania:

sos boloński
cebulę,marchew i seler umyć i drobno pokroić.pomidory sparzyć,zdjąć skórę ,przepołowić i usunąć pestki.boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na roztopionym tłuszczu, dołożyć pokrojone warzywa i smażyc ok.2 min.następnie dodać mięso mielone i koncentrat pomidorowy, pomidory i przyprawy i wlać 1/2l wody.zmniejszyć ogień(można gotować na płytce grzejnej )sos często mieszać aby nie przywarł do rondla.gotować powoli ok. godz.powinien spływać z łyżki cienką strugą dodac słodką śmietankę sól i pieprz.

Tagi:

mięso