Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos cebulowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cebulę obrać, opłukać, pokroić i lekko poddusić z masłem. Oprószyć mąką...

Sos cebulowy

Składniki:

Sos cebulowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos cebulowy
Cebulę obrać, opłukać, pokroić i lekko poddusić z masłem. Oprószyć mąką, wymieszać, dusić jeszcze chwilę, zalać rosołem, posolić i gotować do miękkości.

Ugotowany sos przetrzeć przez sito lub zmiksować, zaciągnąć żółtkami. Przyprawić solą i pieprzem.

Podawać do mięs gotowanych i kotletów z baraniny.