Sos cebulowy

Sosy « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Sos cebulowy
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 8013

Cebulę obrać, opłukać, pokroić i lekko poddusić z masłem. Oprószyć mąką...


trudność: łatwe
czas:

Sos cebulowy - SKŁADNIKI:

Sos cebulowy - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę obrać, opłukać, pokroić i lekko poddusić z masłem. Oprószyć mąką, wymieszać, dusić jeszcze chwilę, zalać rosołem, posolić i gotować do miękkości.

Ugotowany sos przetrzeć przez sito lub zmiksować, zaciągnąć żółtkami. Przyprawić solą i pieprzem.

Podawać do mięs gotowanych i kotletów z baraniny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos cebulowy (strona 1 z 1)  
Gość

ciekawski
gość

2008-05-25 18:09
Czy ten sos śmierdzi tak jak surowa cebula?
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

klops
gość

2008-05-26 19:26
ja sie bym tego bał podać gościom, ale kto wie może dobre
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos pomidorowy z serkiem Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem Sałatka z sosem limonkowo- jogurtowym
Lemon curd, krem cytrynowy Dip z sosem sojowym Dip z przyprawą gyros
Dip czosnkowo- orzechowy Sos pieczarkowy Sos z podsmażaną cebulką i zrazami
Lekki sos na maśle  Domowy sos do pizzy Pyszny sos grzybowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane