Sos cebulowy

Sosy « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Sos cebulowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos cebulowy
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 8013

Cebulę obrać, opłukać, pokroić i lekko poddusić z masłem. Oprószyć mąką...


trudność: łatwe
czas:

Sos cebulowy - SKŁADNIKI:

  • 25 dag cebuli
  • szklanka rosołu
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • 2 żółtka
  • sól
  • pieprz

Sos cebulowy - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę obrać, opłukać, pokroić i lekko poddusić z masłem. Oprószyć mąką, wymieszać, dusić jeszcze chwilę, zalać rosołem, posolić i gotować do miękkości.

Ugotowany sos przetrzeć przez sito lub zmiksować, zaciągnąć żółtkami. Przyprawić solą i pieprzem.

Podawać do mięs gotowanych i kotletów z baraniny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos cebulowy (strona 1 z 1)  
Gość

ciekawski
gość

2008-05-25 18:09
Czy ten sos śmierdzi tak jak surowa cebula?
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

klops
gość

2008-05-26 19:26
ja sie bym tego bał podać gościom, ale kto wie może dobre
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar
Klasyczny sos borowikowy Indyjski sos do potraw Sos pigwowy do mięsa
Staropolski sos tatarski Sos wybitnie serowy Sos grzybowy - kurkowy
Szybki keczup domowy z pomidorów malinowych Konfitura z czerwonej cebuli Sos pieczarkowy na masełku

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane