marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Sos chrzanowy do gotowanych mięs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest doskonały z gotowaną wieprzowiną

Sos chrzanowy do gotowanych mięs

Składniki:

Sos chrzanowy do gotowanych mięs

 

  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki mąki
  • 1 szklanka bulionu ( może być z kostki )
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietany
  • chrzan ze słoiczka
  • cukier
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowy do gotowanych mięs
Roztopić w garnuszku masło i wsypać mąkę . Zamieszać i rozprowadzić zimnym bulionem i śmietanka . Dodać chrzanu wg smaku ( ja daję 3 łyżki ). Doprawić cukrem i solą do smaku.