Dagmaris

Dagmaris

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Sos chrzanowy do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny ostry chrzan idealny do mięs nie tylko na święta .

Sos chrzanowy do mięsa

Składniki:

Sos chrzanowy do mięsa

  • 6 średniej wielkości ogórków konserwowych
  • 6 łyżeczki do kawy chrzanu tartego ze słoiczka
  • 4 łyżki stołowe majonezu
  • 1 biała część pora
  • cukier,pieprz

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowy do mięsa

Ogórki ścieramy na tarce, najlepiej tej z dużymi oczkami, por natomiast kroimy w drobną kosteczkę. Tą część wrzucamy do salaterki, następnie dodajemy chrzan i majonez- wszystko mieszamy- dodajemy cukier i pieprz do smaku !