Strona główna Sos chrzanowy na gorąco

Sos chrzanowy na gorąco

Sosy « poprzedni | następny »
przejs - Przepis na: Sos chrzanowy na gorąco offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 345
Sos chrzanowy na gorąco
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Treściwy sos chrzanowy , nadaje się dla osób na diecie Kwaśniewskiego.


trudność: łatwe
czas:

Sos chrzanowy na gorąco - SKŁADNIKI:

  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki mąki
  • kostka rosołowa
  • 3/4 szklanki gęstej śmietany
  • 2 czubate łyżki chrzanu

Sos chrzanowy na gorąco - PRZYGOTOWANIE:

Masło roztapiamy w rondelku, zasmażamy na nim mąkę, ale tylko leciutko, bez zrumieniania.Kostkę rosołową rozpuszczamy w ćwierci szklanki gorącej wody. Wlewamy ją do zasmażki, po czym zagotowujemy. Do wrzącego sosu dodajemy śmietanę i chan. Mieszamy starannie. Zagotowujemy ponownie. Podajemy na gorąco.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos chrzanowy na gorąco  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Paprykowa pasta ajwar Klasyczny sos borowikowy Indyjski sos do potraw
Sos pigwowy do mięsa Staropolski sos tatarski Sos wybitnie serowy
Sos grzybowy - kurkowy Szybki keczup domowy z pomidorów malinowych Konfitura z czerwonej cebuli
Sos pieczarkowy na masełku Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym Grzyby duszone w śmietanie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane