Strona główna Sos chrzanowy na gorąco

Sos chrzanowy na gorąco

Sosy « poprzedni | następny »
przejs

Srebrny Ekspert
Przepisy: 345
Sos chrzanowy na gorąco
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Treściwy sos chrzanowy , nadaje się dla osób na diecie Kwaśniewskiego.


trudność: łatwe
czas:

Sos chrzanowy na gorąco - SKŁADNIKI:

  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki mąki
  • kostka rosołowa
  • 3/4 szklanki gęstej śmietany
  • 2 czubate łyżki chrzanu

Sos chrzanowy na gorąco - PRZYGOTOWANIE:

Masło roztapiamy w rondelku, zasmażamy na nim mąkę, ale tylko leciutko, bez zrumieniania.Kostkę rosołową rozpuszczamy w ćwierci szklanki gorącej wody. Wlewamy ją do zasmażki, po czym zagotowujemy. Do wrzącego sosu dodajemy śmietanę i chan. Mieszamy starannie. Zagotowujemy ponownie. Podajemy na gorąco.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos chrzanowy na gorąco  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos pomidorowy z serkiem Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem Sałatka z sosem limonkowo- jogurtowym
Lemon curd, krem cytrynowy Dip z sosem sojowym Dip z przyprawą gyros
Dip czosnkowo- orzechowy Sos pieczarkowy Sos z podsmażaną cebulką i zrazami
Lekki sos na maśle  Domowy sos do pizzy Pyszny sos grzybowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane