Strona główna Sos chrzanowy na gorąco

Sos chrzanowy na gorąco

Sosy « poprzedni | następny »
przejs - Przepis na: Sos chrzanowy na gorąco offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 345
Sos chrzanowy na gorąco
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Treściwy sos chrzanowy , nadaje się dla osób na diecie Kwaśniewskiego.


trudność: łatwe
czas:

Sos chrzanowy na gorąco - SKŁADNIKI:

  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki mąki
  • kostka rosołowa
  • 3/4 szklanki gęstej śmietany
  • 2 czubate łyżki chrzanu

Sos chrzanowy na gorąco - PRZYGOTOWANIE:

Masło roztapiamy w rondelku, zasmażamy na nim mąkę, ale tylko leciutko, bez zrumieniania.Kostkę rosołową rozpuszczamy w ćwierci szklanki gorącej wody. Wlewamy ją do zasmażki, po czym zagotowujemy. Do wrzącego sosu dodajemy śmietanę i chan. Mieszamy starannie. Zagotowujemy ponownie. Podajemy na gorąco.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos chrzanowy na gorąco  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowo-śmietanowy Sos ze świeżych podgrzybków Jogurtowy sos z zielonym pesto
Sos a'la vinegret do sałatek Sos pomidorowy z dynią Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny Domowy sos czosnkowy Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane