Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos chrzanowy z brukselką i kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos musztardowy z brukselką to wspaniały dodatek do wędlin i pieczeni na zimno.

Sos chrzanowy z brukselką i kaparami

Składniki:

Sos chrzanowy z brukselką i kaparami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowy z brukselką i kaparami
Kapustę brukselkę umyć i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, posiekać. Do miseczki włożyć zmiażdżony czosnek, posiekane kapary, musztardę, tarty chrzan i oliwę. Dokładnie zmiksować. Następnie wsypać posiekaną pietruszkę, kapustę brukselkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać do wędliny i pieczywa.