Strona główna Sos cytrynowy do pstrąga

Sos cytrynowy do pstrąga

fiocchi

Kuchcik
Przepisy: 3
Sos cytrynowy do pstrąga
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki, smaczny sos o wyrazistym smaku - nada charakter i apetyczny wygląd każdej rybie.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sos cytrynowy do pstrąga - SKŁADNIKI:

Sos cytrynowy do pstrąga - PRZYGOTOWANIE:

Masło topimy w rondlu, dodajemy mąkę i grzejemy chwilę, cały czas energicznie mieszając. Do powstałej w ten sposób zasmażki wlewamy bulion (moze być z kostki), doprowadzamy do wrzenia, aby sos zgęstniał. Wlewamy sok z cytryny, dosypujemy szafran. (wystarczy mała szczypta; w razie braku szafranu moze byc dobrej jakości kurkuma) Kiedy sos zabarwi się na intensywny żółty kolor, dodajemy drobniutko posiekany koperek.
Przyprawiamy do smaku, konsystencje można zmieni ć dodając odpowiednio wodę lub rozprowadzoną w niej mąkę.
Buon appetito!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos cytrynowy do pstrąga  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Fasolka szparagowa z kukurydzą Sos pomidorowy z serkiem  Chlebowe paluchy wg p. Katarzyny S.
Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki Zdrowa surówka  z selera Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem
Kandyzowana skórka z Pomelo Skórka kandyzowana z mandarynek Marchew duszona z groszkiem
Surówka z selera i marchwi Surówka z selera, marchewki i kukurydzy Twaróg z porem i koperkiem (do ziemniaków)

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane