Strona główna Sos cytrynowy do pstrąga

Sos cytrynowy do pstrąga

fiocchi - Przepis na: Sos cytrynowy do pstrąga offline

Kuchcik
Przepisy: 3
Sos cytrynowy do pstrąga
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki, smaczny sos o wyrazistym smaku - nada charakter i apetyczny wygląd każdej rybie.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sos cytrynowy do pstrąga - SKŁADNIKI:

Sos cytrynowy do pstrąga - PRZYGOTOWANIE:

Masło topimy w rondlu, dodajemy mąkę i grzejemy chwilę, cały czas energicznie mieszając. Do powstałej w ten sposób zasmażki wlewamy bulion (moze być z kostki), doprowadzamy do wrzenia, aby sos zgęstniał. Wlewamy sok z cytryny, dosypujemy szafran. (wystarczy mała szczypta; w razie braku szafranu moze byc dobrej jakości kurkuma) Kiedy sos zabarwi się na intensywny żółty kolor, dodajemy drobniutko posiekany koperek.
Przyprawiamy do smaku, konsystencje można zmieni ć dodając odpowiednio wodę lub rozprowadzoną w niej mąkę.
Buon appetito!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos cytrynowy do pstrąga  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej Surówka z pekinki do mielonych kotletów Domowe pity do kebaba
Marynowane winogrona Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Proziaki z bieszczad Sos grzybowo-śmietanowy
Kapusta biała z koperkiem i fasolką Sos ze świeżych podgrzybków Kapusta czerwona z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane