magda1811

magda1811

Kucharz
[Przepisów: 9]

Sos czekoladowo-orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

niebanalny prosty i ciekawy do dodatek do mięs

Sos czekoladowo-orzechowy

Składniki:

Sos czekoladowo-orzechowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sos czekoladowo-orzechowy
Przygotowujemy sos pieczeniowy według przepisu na opakowaniu. Orzechy łuskamy, parzymy i ściągamy skórkę. Orzechy włoskie lekko szatkujemy. Wrzucamy na suchą patelnie i prażymy na złoty kolor. Dodajemy do sosu gotujemy na małym ogniu. Na sam koniec ścieramy na tarce czekoladę. Sos ściągamy z płyty grzejnej, dodajemy startą czekoladę i mieszamy aż się rozpuści.

Tagi:

czekolada sosy