Sos czekoladowy

Dvd - Przepis na: Sos czekoladowy offline

Szef Kuchni
Przepisy: 73
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos czekoladowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos czekoladowy można podawać na gorąco z owocami, lub ostudzić i podawać z lodami.


trudność: łatwe
czas:

Sos czekoladowy - SKŁADNIKI:

  • 50g masła
  • 1 łyżka cukru
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • puszka mleka zagęszczonego, niesłodzonego
  • 2 łyżeczki ciemnego kakao

Sos czekoladowy - PRZYGOTOWANIE:

Masło pokroić w kostkę, dodać cukier, połamaną czekoladę i zagęszczone mleko. Wszystko wstawić do kąpieli wodnej (miskę ze składnikami włożyć do garnka z gotującą się wodą) i rozpuścić, od czasu do czasu mieszając. Gdy wszystko się rozpuści, dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Można podawać na gorąco z owocami, lub ostudzić i podawać z lodami.
Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos czekoladowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowo-śmietanowy Sos ze świeżych podgrzybków Jogurtowy sos z zielonym pesto
Sos a'la vinegret do sałatek Sos pomidorowy z dynią Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny Domowy sos czosnkowy Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane