Sos czekoladowy

Dvd - Przepis na: Sos czekoladowy offline

Szef Kuchni
Przepisy: 73
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos czekoladowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos czekoladowy można podawać na gorąco z owocami, lub ostudzić i podawać z lodami.


trudność: łatwe
czas:

Sos czekoladowy - SKŁADNIKI:

  • 50g masła
  • 1 łyżka cukru
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • puszka mleka zagęszczonego, niesłodzonego
  • 2 łyżeczki ciemnego kakao

Sos czekoladowy - PRZYGOTOWANIE:

Masło pokroić w kostkę, dodać cukier, połamaną czekoladę i zagęszczone mleko. Wszystko wstawić do kąpieli wodnej (miskę ze składnikami włożyć do garnka z gotującą się wodą) i rozpuścić, od czasu do czasu mieszając. Gdy wszystko się rozpuści, dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Można podawać na gorąco z owocami, lub ostudzić i podawać z lodami.
Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos czekoladowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Klasyczny sos borowikowy Indyjski sos do potraw Sos pigwowy do mięsa
Staropolski sos tatarski Sos wybitnie serowy Sos grzybowy - kurkowy
Szybki keczup domowy z pomidorów malinowych Konfitura z czerwonej cebuli Sos pieczarkowy na masełku
Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym Grzyby duszone w śmietanie Bardzo pikantny sos pomidorowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane