Sos czekoladowy

Dvd

Szef Kuchni
Przepisy: 73
zdjęcia: 1 z 1
Sos czekoladowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos czekoladowy można podawać na gorąco z owocami, lub ostudzić i podawać z lodami.


trudność: łatwe
czas:

Sos czekoladowy - SKŁADNIKI:

  • 50g masła
  • 1 łyżka cukru
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • puszka mleka zagęszczonego, niesłodzonego
  • 2 łyżeczki ciemnego kakao

Sos czekoladowy - PRZYGOTOWANIE:

Masło pokroić w kostkę, dodać cukier, połamaną czekoladę i zagęszczone mleko. Wszystko wstawić do kąpieli wodnej (miskę ze składnikami włożyć do garnka z gotującą się wodą) i rozpuścić, od czasu do czasu mieszając. Gdy wszystko się rozpuści, dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Można podawać na gorąco z owocami, lub ostudzić i podawać z lodami.
Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos czekoladowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem Sałatka z sosem limonkowo- jogurtowym Lemon curd, krem cytrynowy
Dip z sosem sojowym Dip z przyprawą gyros Dip czosnkowo- orzechowy
Sos pieczarkowy Sos z podsmażaną cebulką i zrazami Lekki sos na maśle
 Domowy sos do pizzy Pyszny sos grzybowy Gęsty sos szpinakowy do mięs

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane