Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Sos czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sos czekoladowy można podawać na gorąco z owocami, lub ostudzić i podawać z lodami.

Sos czekoladowy

Składniki:

Sos czekoladowy

 

  • 50g masła
  • 1 łyżka cukru
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • puszka mleka zagęszczonego, niesłodzonego
  • 2 łyżeczki ciemnego kakao

Sposób przygotowania:

Sos czekoladowy
Masło pokroić w kostkę, dodać cukier, połamaną czekoladę i zagęszczone mleko. Wszystko wstawić do kąpieli wodnej (miskę ze składnikami włożyć do garnka z gotującą się wodą) i rozpuścić, od czasu do czasu mieszając. Gdy wszystko się rozpuści, dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Można podawać na gorąco z owocami, lub ostudzić i podawać z lodami.
Smacznego!

Tagi:

czekolada