Maniutka

Maniutka

Kucharz
[Przepisów: 23]

Sos diabelski

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ostry i diabelnie pyszny sos

Sos diabelski

Składniki:

Sos diabelski

 

  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 1/2 cebuli
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • 1 łyżka stołowa musztardy
  • 1 łyżka stołowa soku z cytryny
  • 3 łyżki stołowe czerwonego wina
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka estragonu (suszonego lub świeżego)
  • odrobina sosu Tabasco lub ostrej papryki w proszku

Sposób przygotowania:

Sos diabelski
Jajka obrać, przepołowić, cebulę i jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, wyrzucić wszystko razem do miksera i rozdrobić do uzyskania delikatnej konsystencji. Świetny do mięs, ryb i zakąsek.