Sos do gołąbków

Dodatki « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Sos do gołąbków offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1712
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos do gołąbków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bardzo smaczny sosik który doskonale podkreśli smak gołąbków:)


trudność: łatwe
czas:

Sos do gołąbków - SKŁADNIKI:

Sos do gołąbków - PRZYGOTOWANIE:

bulion podgrzewamy i dodajemy przecier, ze smietana mieszamy make a nastepnie 'hartujemy' i wlewamy do bulionu. Doprawiamy papyką pieprzem i solą, gotujemy jeszcze 10 minut az lekko zgęstnieje, cieplym sosem polewamy gołąbki


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos do gołąbków (strona 1 z 1)  
bulka

bulka
offline

2011-10-13 17:39
o co chodzi z tym HARTOWANIEM?????
Skomentuj
Oceń:
0
p.jola1

p.jola1
offline

2011-10-13 17:43
tzn. że do mąki ze śmietaną dolewamy gorącego bulionu lub wrzącej wody, aby nie zrobiły się grudki w sosie
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2011-10-13 19:14
p.jola1 napisał(a):

tzn. że do mąki ze śmietaną dolewamy gorącego bulionu lub wrzącej wody, aby nie zrobiły się grudki w sosie

Tak dokładnie do mąki ze śmietaną dolewamy odrobinkę gorącego bulionu i mieszamy energicznie.Ja też tak robię. Czy coś w tym dziwnego ???? Ja jeszcze daję małą szczyptę soli żeby się kluchy nie porobiły ;)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem
Kapusta kiszona zasmażana z fasolą Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką
Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane