Sos do gołąbków

Dodatki « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Sos do gołąbków offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1712
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos do gołąbków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bardzo smaczny sosik który doskonale podkreśli smak gołąbków:)


trudność: łatwe
czas:

Sos do gołąbków - SKŁADNIKI:

Sos do gołąbków - PRZYGOTOWANIE:

bulion podgrzewamy i dodajemy przecier, ze smietana mieszamy make a nastepnie 'hartujemy' i wlewamy do bulionu. Doprawiamy papyką pieprzem i solą, gotujemy jeszcze 10 minut az lekko zgęstnieje, cieplym sosem polewamy gołąbki


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos do gołąbków (strona 1 z 1)  
bulka

bulka
offline

2011-10-13 17:39
o co chodzi z tym HARTOWANIEM?????
Skomentuj
Oceń:
0
p.jola1

p.jola1
offline

2011-10-13 17:43
tzn. że do mąki ze śmietaną dolewamy gorącego bulionu lub wrzącej wody, aby nie zrobiły się grudki w sosie
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2011-10-13 19:14
p.jola1 napisał(a):

tzn. że do mąki ze śmietaną dolewamy gorącego bulionu lub wrzącej wody, aby nie zrobiły się grudki w sosie

Tak dokładnie do mąki ze śmietaną dolewamy odrobinkę gorącego bulionu i mieszamy energicznie.Ja też tak robię. Czy coś w tym dziwnego ???? Ja jeszcze daję małą szczyptę soli żeby się kluchy nie porobiły ;)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Pieczone ziemniaczki z oregano Ziemniaczano - dyniowe puree Domowe pity do kebaba
Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką Uszka z grzybami
Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem Kapusta kiszona zasmażana z fasolą
Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane