Sos do gołąbków

Dodatki « poprzedni | następny »
Mysiunia - autor przepisu Sos do gołąbków offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1649
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos do gołąbków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bardzo smaczny sosik który doskonale podkreśli smak gołąbków:)


trudność: łatwe
czas:

Sos do gołąbków - SKŁADNIKI:

  • litr bulionu,
  • szczypta ostrej papryki,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • szklanka śmietany 30%,
  • 5 łyzek mąki,
  • koncentrat pomidorowy,
  • pieprz i sól

Sos do gołąbków - PRZYGOTOWANIE:

bulion podgrzewamy i dodajemy przecier, ze smietana mieszamy make a nastepnie 'hartujemy' i wlewamy do bulionu. Doprawiamy papyką pieprzem i solą, gotujemy jeszcze 10 minut az lekko zgęstnieje, cieplym sosem polewamy gołąbki



Komentarze do Sos do gołąbków (strona 1 z 1)  
bulka

bulka
offline

2011-10-13 17:39
o co chodzi z tym HARTOWANIEM?????
Skomentuj
Oceń:
0
p.jola1

p.jola1
offline

2011-10-13 17:43
tzn. że do mąki ze śmietaną dolewamy gorącego bulionu lub wrzącej wody, aby nie zrobiły się grudki w sosie
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2011-10-13 19:14
p.jola1 napisał(a):

tzn. że do mąki ze śmietaną dolewamy gorącego bulionu lub wrzącej wody, aby nie zrobiły się grudki w sosie

Tak dokładnie do mąki ze śmietaną dolewamy odrobinkę gorącego bulionu i mieszamy energicznie.Ja też tak robię. Czy coś w tym dziwnego ???? Ja jeszcze daję małą szczyptę soli żeby się kluchy nie porobiły ;)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Pasta z wędzonej makreli Pasztetowa ze słoika Tarte buraczki z cytryną
Zielona pasta z kurczaka Wiosenna pasta warzywno -serowa Masło ziołowe z czosnkiem niedźwiedzim
Jajko sadzone na smalcu Spaghetti marchewkowo - pietruszkowe z migdałami Domowe masło orzechowe
Ziemniaki pieczone z koperkiem i czosnkiem Ziemniaczki z prawdziwkami Kapusta brukselka w bułce tartej
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane