Sos do gołąbków

Dodatki « poprzedni | następny »
Mysiunia offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1719
zdjęcia: 1 z 1
Sos do gołąbków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bardzo smaczny sosik który doskonale podkreśli smak gołąbków:)


trudność: łatwe
czas:

Sos do gołąbków - SKŁADNIKI:

Sos do gołąbków - PRZYGOTOWANIE:

bulion podgrzewamy i dodajemy przecier, ze smietana mieszamy make a nastepnie 'hartujemy' i wlewamy do bulionu. Doprawiamy papyką pieprzem i solą, gotujemy jeszcze 10 minut az lekko zgęstnieje, cieplym sosem polewamy gołąbki


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos do gołąbków (strona 1 z 1)  
bulka

bulka
offline

2011-10-13 17:39
o co chodzi z tym HARTOWANIEM?????
Skomentuj
Oceń:
0
p.jola1

p.jola1
offline

2011-10-13 17:43
tzn. że do mąki ze śmietaną dolewamy gorącego bulionu lub wrzącej wody, aby nie zrobiły się grudki w sosie
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2011-10-13 19:14
p.jola1 napisał(a):

tzn. że do mąki ze śmietaną dolewamy gorącego bulionu lub wrzącej wody, aby nie zrobiły się grudki w sosie

Tak dokładnie do mąki ze śmietaną dolewamy odrobinkę gorącego bulionu i mieszamy energicznie.Ja też tak robię. Czy coś w tym dziwnego ???? Ja jeszcze daję małą szczyptę soli żeby się kluchy nie porobiły ;)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Smażone ziemniaczane kulki Groszek ptysiowy Eli Paszteciki z kapustą i grzybami
Schab na kanapki z szynkowara Pieczone ziemniaczki z oregano Ziemniaczano - dyniowe puree
Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane