Sos do gołąbków

Dodatki « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Sos do gołąbków offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1689
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos do gołąbków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bardzo smaczny sosik który doskonale podkreśli smak gołąbków:)


trudność: łatwe
czas:

Sos do gołąbków - SKŁADNIKI:

Sos do gołąbków - PRZYGOTOWANIE:

bulion podgrzewamy i dodajemy przecier, ze smietana mieszamy make a nastepnie 'hartujemy' i wlewamy do bulionu. Doprawiamy papyką pieprzem i solą, gotujemy jeszcze 10 minut az lekko zgęstnieje, cieplym sosem polewamy gołąbki


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos do gołąbków (strona 1 z 1)  
bulka

bulka
offline

2011-10-13 17:39
o co chodzi z tym HARTOWANIEM?????
Skomentuj
Oceń:
0
p.jola1

p.jola1
offline

2011-10-13 17:43
tzn. że do mąki ze śmietaną dolewamy gorącego bulionu lub wrzącej wody, aby nie zrobiły się grudki w sosie
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2011-10-13 19:14
p.jola1 napisał(a):

tzn. że do mąki ze śmietaną dolewamy gorącego bulionu lub wrzącej wody, aby nie zrobiły się grudki w sosie

Tak dokładnie do mąki ze śmietaną dolewamy odrobinkę gorącego bulionu i mieszamy energicznie.Ja też tak robię. Czy coś w tym dziwnego ???? Ja jeszcze daję małą szczyptę soli żeby się kluchy nie porobiły ;)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem Dżem z borówki amerykańskiej Sól morska grzybowa
Ketchup paprykowo-cukiniowy Buraczane gnocchi Prosty ajwar paprykowy
Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem Soczewica w ostrym sosie Jabłka z majerankiem
Ostra pasta jajeczna Zasmażana kapusta do obiadu Pieczone ziemniaczki z peperoni

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane