Strona główna Sos do mięs z suszonej żurawiny Dorci

Sos do mięs z suszonej żurawiny Dorci

Dorcia  - Przepis na: Sos do mięs z suszonej żurawiny Dorci offline

Szef Kuchni
Przepisy: 46
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos do mięs z suszonej żurawiny Dorci
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos o zaskakujacym smaku-spróbuj a nie pozalujesz:)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sos do mięs z suszonej żurawiny Dorci - SKŁADNIKI:

Sos do mięs z suszonej żurawiny Dorci - PRZYGOTOWANIE:

Cebule kroimy w kostkę smażymy na łyżce masła i łyżce oliwy. Do tego rzucamy suszona żurawinę, mieszamy dolewamy śmietanę, gotujemy razem ok 5 minut następnie miksujemy wszystko na jednolitą masę, jeśli za gesty to rozrzedzamy gorącą wodą, przyprawiamy wg własnego smaku cytryną ,solą, pieprzem białym ,kolorowym ,cukrem. Sos powinien być słodko kwaśny . Używamy do potraw z drobiu z ryżem,makaronem, kuskusem ,kluskami itd.Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos do mięs z suszonej żurawiny Dorci  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar
Klasyczny sos borowikowy Indyjski sos do potraw Sos pigwowy do mięsa
Staropolski sos tatarski Sos wybitnie serowy Sos grzybowy - kurkowy
Szybki keczup domowy z pomidorów malinowych Konfitura z czerwonej cebuli Sos pieczarkowy na masełku

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane