iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sos do pizzy koperkowo- czosnkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jeżeli znudzi nam się ketchup do pizzy , polecam moją wersje sosu białego z koperkiem i czosnkiem . Pasuje także do kanapek

Sos do pizzy  koperkowo- czosnkowy

Składniki:

Sos do pizzy koperkowo- czosnkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sos do pizzy koperkowo- czosnkowy
Do słoika wlewamy majonez, śmietanę i jogurt naturalny najlepiej zero procent. Wszystko dobrze mieszamy. Czosnek małą głowę obieramy i przeciskamy przez praskę solimy i jeszcze rozcieramy łyżeczkę . Dodajemy czosnek - mieszamy i kosztujemy. Jeżeli trzeba dodajemy sól do smaku. Dodajemy biały pieprz - mieszamy. Na końcu dodajemy koperek suszony , odrobinę majeranku i bazylii. . Dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki. Sos musi przejść smakiem. Najlepiej aby postał tam ok 2 godziny.