e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Sos do ryb

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonały sos winno-śmietanowy do ryb.

Sos do ryb Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos do ryb

 

  • 2 cebule
  • 150 ml różowego wina półsłodkiego
  • 150 ml kwaśnej śmietany 18%
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Sos do ryb
Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju na złoty kolor, posolić.

Wlać wino, gotować do czasu, aż płyn odparuje.

Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Dodać posiekany drobno koperek, dokładnie wymieszać.

Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego!
Sos do ryb
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju
Sos do ryb
Wlać wino, gotować do czasu, aż płyn odparuje
Sos do ryb
Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, zagotować
Sos do ryb
Do sosu dodać koperek, dokładnie wymieszać