Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sos do sałatek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos można przechowywać w lodówce przez 7 dni.

Sos do sałatek

Składniki:

Sos do sałatek

 

  • 20 ml oliwy
  • 40 ml wody
  • 40 ml octu winnego
  • 3 ząbki czosnku
  • zioła: oregano, bazylia, tymianek
  • sól, pieprz, cukier

 

Sposób przygotowania:

Sos do sałatek
Wodę z octem połączyć, powoli dolewać oliwę. Świerze zioła,pokroić, obrany i podzielony czosnek drobniutko posiekać,zioła i czosnek połączyć z wodą, octem i oliwą, wlać do kielicha miksera i miksować około 5 minut. Następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotowy sos, zlać do małych słoiczków. Sos podawać do tradycyjnych sałatek warzywnych.

Tagi:

zioła