Misiowe Puszyści

Misiowe Puszyści

Kucharz
[Przepisów: 24]

Sos gribiche

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Sos ten nadaje się do zimnych zakąsek jarzynowych, jak również do jajek na twardo i

Sos gribiche

Składniki:

Sos gribiche

 

  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypta pieprzu
  • 5 łyżek octu winnego
  • 10 łyżek oleju
  • 2 jajka (1 surowe i 1 ugotowane na twardo)
  • 3-4 kornisozny
  • 1 łyżka kaparów
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek trzebuli
  • 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Sos gribiche
Sos ten nadaje się do zimnych zakąsek jarzynowych, jak również do jajek na twardo i ryb na zimno. Do miseczki włożyc musztardę, surowe żółtko, sól, pieprz, ocet winny, ubijać widelcem. Dodać posiekane korniszony i jajko na twardo, kapary, posiekany szczypiorek i trzebulę. Sos można również przygotować na bazie majonezu i później dodawać  składniki.