zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Sos grzybowo - koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

sos z tegorocznych grzybów .......

Sos grzybowo -  koperkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos grzybowo - koperkowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowo - koperkowy
W garnku roztopić masło, wrzucić podgotowane grzyby i smażyć do zrumienienia od czasu do czasu mieszając. Suszone grzyby lekko pokruszyć, namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do podsmażonych grzybów, smażyć do zeszklenia się cebuli. Następnie podać wszystko woda lub bulionem, dodać namoczone grzyby ( dla lepszego smaku ) i dusić pod przykryciem 15 minut. Następnie dodać koper. Śmietankę zahartować kilkoma łyżkami płynu i wlać do garnka i gotować kilka minut aż sos lekko się zredukuje.. Wymieszać i podawać np. z makaronem.
Sos grzybowo -  koperkowy
w garnku podsmazyć grzyby z cebulą ........
Sos grzybowo -  koperkowy
potem podlać wodą lub bulionem i dodać przyprawy
Sos grzybowo -  koperkowy
dodac koperek i zabielic sos śmietanką ...