alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Sos grzybowy z podgrzybków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny aromatyczny sos z podgrzybków. W sezonie ze świeżych, później mrożonych. Idealny dodatek do chrupiących placuszków ziemniaczanych.

Sos grzybowy z podgrzybków

Składniki:

Sos grzybowy z podgrzybków

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowy z podgrzybków
Podgrzybki dokładnie oczyszczamy nożykiem i kroimy w kostkę. Następnie wrzucamy na patelnię lub do rondla i podlewamy wodą. Dusimy około 40 minut co jakiś czas mieszając i w miarę potrzeby uzupełniając wodą.

Następnie dodajemy sól, pieprz, resztę przypraw oraz śmietankę i dusimy jeszcze 10 min.

Na końcu dodajemy masło i mieszamy, aż się rozpuści. Podajemy np z plackami ziemniaczanymi. Smacznego.